top of page

Balletschool
Prins Dries &

Junior BAllet
Antwerp

Na 8 jaar de dansers van Koninklijk ballet Vlaanderen te hebben begeleid, is Liesbeth sinds januari 2022 actief op Junior Ballet Antwerp (JBA). 

Vanaf schooljaar 2023 engageert Kine@ThePark zich als vaste partner van de Koninklijke balletschool Prins Dries in Antwerpen. 

JBA richt zich tot jong getalenteerde dansers tussen 17 en 21 jaar die na een doorgedreven training en opleiding zich een zeer sterke ballettechniek hebben eigen gemaakt en nu een carrière als professionele danser nastreven. Voorop staat de begeleiding van jonge mensen in het overbruggen van hun opleiding naar een dansgezelschap.

 

Over een periode van twee jaar nemen deze artiesten van de toekomst deel aan exclusieve workshops, geleid door gerenommeerde coaches en dansexperten. Choreografieën die speciaal voor hen op punt zijn gezet door zowel internationaal bekende als jonge opkomende choreografen, reiken hen de nodige podiumervaring aan. Daarnaast worden zij door het team begeleid bij de invulling van hun professionele ambitie. De focus ligt op de verdere ontwikkeling van hun artistieke en technische capaciteiten met het doel optimaal voorbereid de arena van de veeleisende danswereld te betreden.

In de Koninklijke balletschool worden jongens en meisjes vanaf 8 jaar klaargestoomd tot professionele dansers. 

Het is een plezier om met deze jonge, gedreven, getalenteerde mensen te mogen samen werken.

Cinderella-première                                   ©Filip Van Roe
bottom of page