Specialisaties

 • Manuele therapie

  Bij manuele therapie gaan wij na een analyse van de bewegingen van de patiënt op zoek naar fouten of tekortkomingen hierin. Door deze analyse kunnen we niet alleen de symptomen behandelen maar ook de onderliggende mechanische oorzaak. Via mobilisaties en manipulaties heffen we blokkages op, waardoor de patiënt pijnvrij kan bewegen. 

 • Lymfedrainage (methode Vodder)

  De manuele lymfdrainage is een zachte massagevorm die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht of oedeem beter en sneller via de lymfbanen af te voeren. In onze praktijk werken we volgens de methode VODDER. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is voorál op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht gericht.

   

  Lymfedrainage heeft als doel :

  • vochtdoorstroming stimuleren
  • stagnatie van vocht en oedeem opheffen
  • immuniteit & weerstand verhogen
  • stress verlagen
  • hormonale stelsel optimaliseren

   

 • RedCord

  RedCord is een evidence based Noorse therapie, waarbij we gebruik maken van suspensie training, d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport. Door (chronische) pijn kunnen bepaalde spieren inactief worden of net overprikkeld geraken. Via Neurac-RedCord therapie kunnen we de spiertonus aanpassen en zo de pijnprikkel doorbreken waardoor de spier terug optimaal kan functioneren. Deze therapie wordt veelvuldig toegepast in de sport, maar ook chronische klachten kunnen hiermee verholpen worden.

  Redcord:

  • Pijnvrij bewegen
  • Doelgerichte specifieke oefeningen
  • Zowel voor topsporter als patiënt

   

  Voor meer info kijk op www.redcord.be

 • Dry Needling

  Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur."Dry" duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

 • Indiba

  Indiba is een radiofrequente electrotherapie die gecombineerd kan worden met oefeningen.

  Indiba, gebaseerd op de medische studies, is het Proionic® Systeem. Dit unieke systeem stimuleert de intra- en extracellulaire ionenuitwisseling. Zo herstelt de elektrofysiologische activiteit van de cel, wat de correcte werking van deze cel mogelijk maakt.

  Dit systeem is gebaseerd op de 448 kHz frequentie en is de sleutel van deze “actieve celtherapie”. Dit unieke concept zorgt ervoor dat we zowel acute ontstekingsprocessen als chronische aandoeningen kunnen behandelen.

  Meer info vindt je hier INDIBA-Activ

   

 • Kinesiotaping

  Kinesiotaping kent z’n oorsprong in Japan, deze felgekleurde tapes zijn alom bekend in de sportwereld, maar ook onze “gewone” patiënt kan hiermee geholpen worden. Via speciale elastische tape worden spieren, ligamenten, zenuwen en het algemeen circulatiesysteen geactiveerd of indien nodig geïnhibeerd, dit met als doel het natuurlijk herstelproces te bevorderen.

  Functies van Kinesio Tape:

  • Pijndemping
  • Geeft steun aan spieren en gewrichten
  • Verwijdert oedeem
  • Corrigeert gewrichten en weefsel

 • Zwangerschapsbegeleiding

  Je kan bij ons terecht voor zowel pre- als postnatale kinesitherapie. 

   

  Bij de prenatale oefeningen (die meestal starten ongeveer één à twee maanden voor de uitgerekende datum) bereiden we je in een drietal lessen voor op de bevalling. Dit door tips te geven om weeën op te vangen, gebruik te maken van ademhalingsoefeningen, het aanbieden van verschillende houdingen en het aanleren van massagetechnieken al dan niet met partner.  Daarnaast worden de perstechnieken uitgelegd en ingeoefend om de effectieve bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Uiteraard kan je ook al vroegtijdig bij ons terecht voor de aanpak van zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals bekkeninstabiliteit, bekkenbodemproblemen, nek- en/of rugklachten, vocht in de benen, enzovoorts. 

  De postnatale kinesitherapie is bedoeld om samen te werken aan een snel herstel van het lichaam door actieve oefentherapie afgestemd op je persoonlijke doelstellingen. Dit kan aangevuld worden met bekkenbodemtherapie en littekenbehandeling (na keizersnede). 

 • Mc Kenzie Therapie

  Mc Kenzie Therapie is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Mc Kenzie is bekend geworden door uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet gepaard gaand met uitstraling in benen of armen. Het doel is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat ze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. McKenzie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

  Na een mechanische diagnose begint de behandeling gericht op 'zelfredzaamheid'. Met enkele eenvoudige oefeningen leert de patiënt aan hoe hij zelf zijn klachten kan verbeteren. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven.

 • Sportmassage

  Sportmassage heeft zowel voor als na een inspanning zijn nut.

  Sportmassage stimuleert de doorbloeding in de spieren en zorgt er zo voor dat afvalstoffen kunnen afgevoerd worden. Hierdoor wordt het lichaam ideaal voorbereid op een inspanning of erna zorgt sportmassage voor een betere recuperatie.

 • BACKYARD SESSIONS by Kine@ThePark

  *NEW*NEW*NEW*

  Kine @ The Park presents: The Backyard Sessions 

  Wil je na een lange werkdag uitblazen tijdens een heerlijk lesje poweryoga?

  Wi je overtollige energie kwijtspelen in een één-uur durende bootcamp? 

  Kine @ The Park to the rescue! 

  Door de medische achtergrond van onze lesgevers, zorgen we voor een work-out op maat.

  Elke oefening zal de mogelijkheid bieden om te worden aangepast aan eigen niveau. 

  Wanneer? 

  *Maandagavond (20.30u-21.30u): Poweryoga - Karen De Voecht 

  *Woensdagavond (20.30u-21.30u): Bootcamp - Kine @ The Park-team

   

  Kostprijs? 

  *10-beurtenkaart = 80 euro

  *Enkelvoudige les = 10 euro 

  Betalen kan via payconic, bancontact of cash

   

  Adres?

              *Hardenvoort 3, 2060 Antwerpen

   

  Inschrijven?

  sportkine@telenet.be, telefoontje naar  

  * 03/605.46.44 

  * DM via Instagram/Facebook.